Àðîí Ãààë. Ïðèáûâàíèå Äîìîé

Ëàéìà Äåáåñþíåíå
Aronas Gaalas. Ejimas Namo

1.

Kai pagaliau tu gimsti… ir pasilenkia prie tavo lopsio
Juodos ir Baltos mintys, tu tai pravirksti, tai juokiesi…
Kai tavo mama isprausia tave paciais svelniausiais zodziais,
O tu ziuri jai i akis ir pamatai jose atskirus pasaulius…
Kai is savo Sapnu suzinai, kad tu cia – Lankytojas…
Tada tu atejai i sita Zeme – i Svecius…

2.

Kai tu imi buti panasus pats i save…
Kai tu is l;to pradedi delioti is ivairiu savo bruozu
Savo ivaizdi, ta, kurio niekas nesupainios su kitu, tu esi TU…
Tada tu – atejai – PAS SAVE!
Ir kai surandi savo Veida ten, Veidrodyje,
Be kaukes, tada – ir tik tada – tu tikrai Namuose – ir
Tada tu atejai – pagaliau – i savo Siela…

3.

Kai nepazistamame mieste nezinomomis gatvemis
Tu vakstai, o namai – vis dar tie patys, bet visgi svetimi…
Kai vienas judesys kyla is kito zmogaus
Tau, ir jis nesibaigia iskart pasisveikinimu,
Ir tai tesiasi – ir tesiasi… – iki atpazinimo…
Tada tu atejai – i tuos namus – i ta gyvenima, kuris – ir tavo…

4.

Kai taves laukia kambaryje ir kede, ir stalas, ir lova,
Kai kitose dviejose akyse gali pamatyti
Savo plaukus, akis, kakta, lupas ir – savo – sypsenas,
Kai tame kitame balse girdi – savo –
Virpancius garsus, o kai jo tylejimas – tavo tyla…
Tada tu atejai – i Meile…

5.

Kai vaikstai tarp medziu ir viskas tampa tavo laime,
Tavo jausmais – pauksciu ciulbejimas, geliu kvapai, spalvingi drugeliai…
Kai tau rupi, kaip krinta medziu lapai ir dainuoja vejai…
Kai tau rupi, kaip salti lietus nuprausia veidus akmenims,
O susale lasai ant samanu – tavo asaros, ir kada
Juodas Katinas nuramina tau sirdi murkimu…
Tada tu atejai – i Prisiminimus…

6.

Kai tu viena nakti randi rakta – ir… – iseini…
Po sidabriniais Menulio spinduliais – nuo stogo iki stogo – vis Aukstyn…
Kai eini – nuo zvagzdes prie zvaigzdes – atsargiai, tarsi akmenimis grista gatve…
Ir jau Pauksciu Taku vaikstai basas, o Zvaigzdynai sveikina tave…
Ir tu stovi prie tiltelio, kuris veda tolyn is Praeities i Dziaugsma…
Kai Kitoje Puseje atsiveria tau Zerintys Sviesos Vartai,
Tada jau parejai – NAMO!

Òåêñò íà ðóññêîì ÿçûêå íàõîäèòñÿ çäåñü:
http://stihi.ru/2012/02/15/3614
(àâòîðñêèé ïåðåâîä Àðîíà Ãààëà)