Тысячи вопросов

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                ХИЛЯДИ  ВЪПРОСИ

                Защо ли пиша и аз не зная,
                но от дете не мога без това.
                Разни мисли всеки миг се мотаят
                в рано побелялата ми глава.
                Те отговори не дават на важни въпроси,
                дори поставят все нови и нови.
                Товар тежък ден и нощ нося
                от въпроси без точни отговори.

                Един по-лесен въпрос разреша,
                сто други трудни след него изникват.
                На една къса крачка греша,
                на друга по-дълга правя открития.
                И така от рой години проглеждам.
                Въпроси хиляди, отговори броени.
                Търся, чета и пиша с надеждата,
                че ще изпреваря Времето.

                Ана  Величкова