Беларусь маладая

Маша Митенкова
(рисунок тоже мой)

Хай пшаніца ў палях паспявае,
Белы бусел ляціць над зямлёй.
І камбайн мірна збожжа збірае,
Ззяе зорка над хатай маёй.

Хай блішчаць чысцінёй гарады,
І дзіцячы хай смех не сціхае.
Хай усходзіць вясёлка заўжды,
Зубраня хай у пушчы гуляе.

Хай жыве Беларусь маладая,
І любоўю хай сэрцы гараць!
І прастор прыгажосць лугавая
Ды ўсмешкі людзей азараць!

Не цячэ хай па вуліцах кроў,
Хай ні болю, ні смутку не будзе,
Пераможа дабро і любоў.
І да Бога хай звернуцца людзі!

Проста жыць - гэта вельмі цудоўна,
Бо жыццё - падарунак нябёс.
І няхай гэта цяжка, усё роўна
Мы жывыя, бо гэта наш лёс.

Хай жыве Беларусь маладая,
І любоўю хай сэрцы гараць!
І прастор прыгажосць лугавая
Ды ўсмешкі людзей азараць!

Хай заўжды будзе яркае сонца,
Будзе неба і котак сям'я,
Будзе светлае вечна аконца,
Будзе мама, і тата, і я.