Naszkicowane

Просто Дорота
Ана Величкова

Щ Р И Х И

В розово и тъмно оцветено
се скрива облаче зад планината.
А здрачът се сгъстява постепенно
и изведнъж настъпва тъмнината.

Невидимо сред нея се стаяват
гората, хълмът, стръмните пътеки.
По Струма беломорецът повява
и пожелава отдих тих на всеки.

До утрото, когато с шумни стъпки
пореден ден отново ще настане
и ще изпие той на едри глътки
на тишината плодното мълчание.

http://stihi.ru/2023/02/04/7634



NASZKICOWANE

Swiecac sie na szaro i rozowo,
obloczek chowa sie za gory bryl;.
Wieczorny mrok nateza sie stopniowo-
i w jednej chwili ciemno sie zrobilo.

Wsrod nocy rozplywaja sie sylwetki
pagorka, drzew, urwistych sciezek cienie.
Z poludnia Strum; wietrzyk idzie lekki
i wszystkim zyczy cieszyc sie wytchnieniem.

Do rana, kiedy wkroczy halasliwie
kolejny dzien, by stanac znow na scenie,
i gdy pochlonie- az do dna, lapczywie-
ozywcze ciszy nocnej wyciszenie.