Про що ти мрiеш, душе безiменна...

Павло Гай-Нижник
             *   *   *

Про що ти мрієш, душе безіменна,
І чим жиєш в тім тілі й до коли
Чекатимеш на волю? Достеменно
Вже відаєш на певне? Що псалми
Таємні пишуть? Доля незбагненна?
Ісуса ж праведні насправді розп’яли
За боговласнення. Дієво і натхненно.
І десь зітхнули радісно волхви.
А ти із розумом змагаєшся, блаженна,
За віру у безсмертя і за світло з мли?
Буремна марнота страхів. Стражденно
Іде Ніщо по нас ураз, а геть не янголи.

                Павло Гай-Нижник
                26 лютого 2023 р.