Say l r

Намик Фарзалиев
G;n;m;zd; ya;amaq m;nc; f;ras;t say;l;r.
Ya;amaq;;n yalamaq m;nc; m;har;t say;l;r.
Замиг Зиядрин

D;yi;ib d;vri - zaman, g;nd; bir ad;t say;l;r,
K;kl; ad;tl;rimiz indi c;hal;t say;l;r.

Азалыб t;rbiy;, t;lim i;i, g;nd;md; deyil,
Mavi ekrandak;lar ;rfani - ism;t say;l;r.

Qalmay;b elmi тэрэггиуэ d; qiym;t z;rr;,
;qli il; ya;ayan ;hli - q;bah;t say;l;r

;tilir ;n;n;l;r, milli d;y;rl;r yox olur,
;cn;bi meyar olub, yerli - ;tal;t say;l;r.

Leylil;r d;bd; deyill;r, d;yi;ib s;mtini z;vq,
;i;dir;n d;;, doda;;n af;ti - c;nn;t say;l;r.

Han; ;al, sa;l; - sa;aq, a; k;l;;ay, b;zm;li don?
Q;sa topikl; retuz i;t; qiyaf;t say;l;r.

T;k;nib М;cnunu da, e;q; m;h;l yoxdu qoyan,
;ndi hesabla olan evlilik - ;lb;t say;l;r.

Yox qoyan elm; m;h;l, varm; ver;n alim; s;z?
Nadan;n s;yl;diyi h;qqi - h;qiq;t say;l;r.

H;r sif;td;n ;;xaraq qullu;una qul olan;,
Ke;ilir ba; t;r;f;, qeyr;ti - mill;t say;l;r.

;ki e;;;k yemini paylaya bilm;z birisi,
;;; r;hb;rlik edir: ;lk;d; r;;v;t say;l;r!

O;ru mal - d;vl;t il; al;mi alm;; ;lin;,
Do;runun daxmas; varsa, o da qay;t say;l;r.

O q;d;r sarsa;; var, yalta;; ac qalmaz onun,
;ndi yaltaql;q i;i faydal; s;n';t say;l;r.

Q;yma qeyb;t, bil;ni bunlar; bir s;nmi; t;k,
Namiqa, sanma ki, bu, k;tl;y; x;lv;t say;l;r.
12.12.2022