Слова роднае

Елена Котова 12
Слова роднае нібы праменьчык,
Што сагрэе і лютай зімой.
Слова роднае нібы агеньчык,
Што ў цемры вядзе за сабой

Слова роднае нібы вясёлка,
Што ўсміхнецца лагодна з нябёс.
Слова роднае можа стаць горкім,
Але гэта жыццё і мой лёс.

Слова роднае часам натхняе
І як птушачка звонка звініць.
Слова роднае зорачкай ззяе,
І нібы ручаём прабяжыць.

Слова роднае - шум лістападу,
Шэпт жытнёвых тугіх каласоў.
З родным словам я крочу як з братам
Бо так рада сустрэцца з ім зноў!