Доцiльно

Маргарита Метелецкая
    "Цей світ от-от сягне межі
     Буття й загину.
     Подбай про людство: бережи
     Свою людину."
          В.Моруга
 
Росте все суще на Землі
З непоказних Небесних зернят -
Воно тебе до правди зверне,
Коли блукатимеш в імлі.

Тоді побачиш віч-на-віч ,
Як спокій висвятить дерева,
Як все доцільно й недаремно -
Давати тінь, ховати ніч...

Цей днешній день, побіжний час,
Шемрання дощику вкрадливе -
Тож я радію, що не злива,
Що владу Зло свою втрача...

Хоч я самую в цій зимі,
Та із співкровною душею -
Звіряюся в усім лишень їй -
Думки погідні та сумні...

Спотайна дощик захлинеться -
Й мінорна тема увірветься...