Арон Гаал. 10-ое сентября в Будапеште

Лайма Дебесюнене
 Aronas Gaalas. Rugsejo 10-oji Budapeste

„Zymus numirelis“, kuriuo as busiu,
Cia kada nors ir vel sugris,
Ir jau seniai prazilusiame sode
Dvasia jo nuostabias eiles rasys.

Nebus ne kiek jie geresni nei buvo,
Tiktai kitaip jau aprasys,
Kaip ubauja peledos azuolyne
Ir virpa lapai zemen krisdami.

Арон Гаал. 10-ое сентября в Будапеште

«Известный покойник», которым я буду,
Когда-нибудь сюда возвратится,
И в уже давно седом саду
Его дух будет снова писать стихи.

Они не будут сильнее, чем были
При жизни, только иначе в них опишет он
Разговоры дятлов в дубовом лесу
И дребезжащих листьев в Листопаде.

https://imwerden.de/pdf/vitrazhi_2_2016.pdf
Витражи. N 2(3). Москва. 2016. EBook 2016
стр. 237.