Роберт Геррик. Н-929 Жестокость

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-929) Жестокость

Подобен псу взбешённому владыка,
Что жаждет убивать по злобе дикой.
Как древо от обрезки вширь растёт,
Так власть, казня врагов, их множит счёт.


Robert Herrick
929. Cruelty
 
Tis but a dog-like madnesse in bad Kings,
For to delight in wounds and murderings.
As some plants prosper best by cuts and blowes;
So Kings by killing doe encrease their foes.