MDCXii

Сергей Полищук
aSCeTiCa
Responsio Sancti Stylitae ad TSaR et PRiNCiPeM…
Quid alicui acciderit, solus Dominus novit.
Possum dicere quid facere et quid non facere
Cum quo pendere, quique depellere,
quid accipere et quid dare
Ubi ire, unde currere
Dicam tibi
Barba ut homo
Pone grave pallium
Transire in pectus arctius haerere;
Vides
Slavic populus audiet te
Et turpia verba non offendent
Ite nunc
An fortasse frustra ad Indos non venisti?
Benedicat tibi Deus,
Tuque te precibus et lacrymis adiuva;
Solus in yena non es;
Multi sunt in igne
Socium saltem cruentum sume;
ei promittere
Ut nix cadit
Transi ad Latinos
Noli timere,
Promissum
Sed usque ad primam nivem fortes consiste;
Accipies crucem
Quam malus accipit?
Osculare et orare…

Совет Пустынника Столпника Царю и Царевне…
Что с кем станется только Господу известно.
Я могу подсказать, что делать и что не делать,
С кем водиться, а кого прогнать,
Что взять, а что отдать,
Куда прийти, откуда сбежать,
Тебе скажу,
Отрости бороду как человек,
Одень рясу серьёзную,
Крест на грудь потежелее цепляй,
Глядишь,
Славяне выслушают тебя,
И срамными словами не обидят,
Иди теперь,
А может и зря ты к индейцам не подался? …
Бог пожалует милостью,
А ты сама себе помоги молитвами и слезами,
Ни одна ты в гиенну пропадаешь,
Уж многие горят,
Взять хоть спутника твоего кровавого,
Обещай ему,
Как снег выпадет,
Переметнёшся к латинянам,
Не бойся,
Обещай,
Но до первого снега стой крепко,
Возьми крестик,
Как станет худо,
Целуй и молись…
…Взято из фильма о Земле Северной…