Салкын коз

Нурия Сафаргалиева
Кояш куренми
Болыт каплаган.
Яшел узэндэ
Улэн саргайган.
Язлар килми шул
Козлэр артыннан.
Сайрамый был-был
Биек агачтан.
Кояш батканда,
Сибелми нурлар.
Суык хэсрэттэн
Шинде чэчэклэр.
Жэйнен рэхэте
Узып китсэдэ,
Истэн чыкмый ул
Салкын кичлэрдэ.
Янгыр явсада
Ярсып, коелып.
Жиллэр орсэдэ,
Яфрак тошереп,
Омет хэр вакыт
Безне жылытсын
Йорэк сагэте
Типсен, сынмасын.