Дивлюсь я на землю

Владимир Таёжник
Дивлюсь я на землю та й думку гадаю,
чому наче сокiл  по небу  лiтаю,
чому я у Боженькi  крилець просив,
а хлiб не посiяв  i дах не покрив

Дивлюсь я на землю та й думку гадаю,
чому на чужбинi,  кого я  кохаю?
Чужих я жiнок на руках  не носив,               
кохав би рiдненьку,  до ранку б любив
               
Завжди  зневажають, iзгой на чужбинi
а предки мої лежать в Українi
чужi це народи - чужi  будуть  дiти
не будуть вони землю-мать боронити               

бо вы познiмали козацькi жупани
а в ріднiй країни  смертельнiї  рани
пора повертатись i крила зривати
пора повертатись до рiдноiї хати
               
я крила зриваю, бо я є людина
а рiдне село  лежить у руїнах
а ще менi треба  синiв народити
шоб рiдну країну могли захистити

Дивлюсь я на небо в прицiл автомата
iз смертью в обнiмку - остання граната
а в мене за спиною як  мала  дитина
страждае вiд болю земля Україна