***

Юрий Татомиров
     03.03.2023 год.
      К И Ш И Н Ё В
(dedicatie pentru fiica mea Daniela)

Intr-un buchet de trandafiri,
Culesi din gradinita.

Iti las cu dor un vis sublim,
Iubita mea fetita.

Si ti-l ofer de ziua ta,
La a 30 -a aniversare.

C-a sa-l mirosi cu inima...
Sa stii cat te iubesc de tare.

Sa-ti amintesti acele clipe dulci,
Cu gust de prune,nuci si miere.

Din livada,scumpilor  bunici,
Cu sfanta,dulce manghiere.

Mergand semeti,pasind usor,
Prin iarba verde inrourata,

Zburand in al copilariei stol,
Cu randunele colorate.

Deja trecutul nu-l intorci,
A fost cand-va,odata...

Iar astazi sorbi sucul mustos,
Din ale tale fructe minunate.

Le porti de grija,
precum ti-am purtat-o noi,
Veghind cu dor la capatai.

Pentru fecioara si fecior,
Simtind iubirea cea dintai.

Fii mandra si frumoasa precum iesti,
O meriti din plin,dar nu uita,

Ca viata-i numai una, s'o traiesti,
Cu drag, langa cei dragi-alaturea.

Iti urez din suflet,pace,cer senin,
Dragoste, noroc,iubire mare.

Bucurie,sanatate si succes sa ai din plin,
La multi ani si sus paharul!