***

Александр Ляскало
Все частіше вночі ти заснути не можеш,
Йдеш на кухню неспішно, заварюєш каву,
В океані зітхання "Титаніком" тонеш,
Сигареті довіривши мрію ласкаву.

Не така вже й ласкава та мрія — болюча.
Розлюбити не можеш того, хто належить
Не тобі. Твоя віра, мов травень, квітуча
Крок за кроком реальність холодну бентежить.

Переймається тиша думками твоїми.
За вікном запитаннями дихає місто,
Де шукає у темряві світлої рими
Різнобарвних вогнів поетичне намисто.

У сльозах посміхнувшись, лягаєш о третій,
Перед сном поринаючи в стан одкровення:
Це і щастя й нещастя, що є на планеті
Винуватець безсоння твого і натхнення!..

2023