Сонет самознищення

Александр Ляскало
Цей світ наскрізь прогнив. Жага грошей
З людей зробила хижаків жорстоких.
Вся мудрість людства втілена лишень
В минулого невивчені уроки.

Засліпленими дурістю людьми
Дияволу простіше керувати.
Виходить смерть кривава із пітьми
Зі списом неминучої розплати.

Є на планеті шостий океан.
Це океан Суцільної Неправди.
Життя у ньому від глибоких ран
Зникає — самознищення заради.

Дуріє людство, казиться, грішить —
Себе і Землю знищити спішить.

2023