По той бiк

Анатолий Ник Галич
Я бачив як сонце стає океаном
Як на риб перетворюються птахи
Як в порожнечі і темряві
Що проляга поміж нами
Зникають зірки

Я чув здавалось невимовні слова
І ніби відчув як навиворіт вивертається світ
І стрімкообертом йде голова
І земля щезає з-під ніг
І останнє що усвідомлював
Як намагаюсь схопитись руками за місяць
І наступної миті
Яка переповнила вічність
Я опинився

По той бік

По той бік світла що ще не згасало
По той бік слів котрих ніхто ніколи не чув
По той бік мрії що зруйнувалась
Себе не спромігшись пробудити від сну

Й по той бік пам'яті
Де назавжди
        закарбувалось твоє ім'я

По той бік Всесвіту
Що ненароджений ще
        завмер від передчуття

Як сонце утвориться з океану
Як з риб постануть птахи
Порожнеча і темрява засяють зірками
І потім
Колись
Вони знову стануть
Людьми