Не ми обещавай...

Йорданка Радева
автор: ©Йорданка Радева

Не ми обещавай светове...
Дай ми само късче
от небето на очите си.
Единствено обещай ми дом
сред аромата на цветя,
в който славеите пеят
в клони на цъфналите вишни.

Не ми обещавай светове...
Вземи само света ми,
в който пазя сърцето си за теб.
Вземи и топлината на моите ръце,
които се раждат в твоите отново.

Не ми обещавай светове...
Нека просто любовта ти имам...