23, Сам съм, с моето проклето сърце

Величка Николова -Литатру 1
Сам съм, с моето проклето сърце
(за Вяра, Надежда и Любов)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Луната се е свила на небето
като кълбо, подобно на аплик,
а болка се е скрила в мен, в сърцето.
Любовна е. Издава вик след вик.

Отмина лятото. Настъпи зима.
Развихри се и зимен вятър, лих.
А болката ми е необратима.
Ще я опиша в този тъжен стих:
- Тя, в ляво е. В сърцето ми проклето.
Дали завинаги. Това не знам.
А Вяра- та си тръгна това лето.
И Надя си отиде. Сам съм, сам!
Къде сте Вий? Без Вас аз страдам страшно.
Върни се моя призрачна Любов!
Върни се ти, дори да си опасна.
За тебе аз на всичко съм готов!

Не дойдеш ли, ще те скицирам вечно,
Ту като роза, цъфнала през май,
Ту като слънце, милващо сърдечно
И любещо душата ми безкрай!

събота, 11 март 2023 г.
София,
Литатру1

***



Здравствуйте, Величка Николова!
Прекрасное стихотворение!
Только такой и должна быть любовь -
жертвенной, готовой на всё ради любви.

Я написала Вам стихотворение-отзыв, не перевод,
но опиралась на тему и суть Вашего произведения:



Луна, сжимаясь, в месяц превратилась
http://stihi.ru/addrec.html?2023/03/13/7339 -  Дарья М. Майская:



Луна, сжимаясь, в месяц превратилась -
Кусочком стала некогда большого.
Боль ширилась в душе и в сердце скрылась -
Вместилища ей не найти другого!

Весна в природе. - Нас зима накрыла.
Питает боль злой, леденящий ветер.
Надежды нет вернуть нам всё, что было...
И веры нет... и мрак на белом свете.

Любовь, ты призрачная изначально,
Но при тебе я не страдал так сильно.
О, как же в нашей жизни всё печально!..
Как шатко, ненадёжно, не стабильно.

Любовь, вернись, хоть даже ты опасна.
На всё готов для той, что солнце в мае,
Что роза для меня, свежа, прекрасна...
Любовь моя, ведь ты же это знаешь!
***

Спасибо Вам, Величка, за высокую поэзию.

С уважением и пожеланиями Вам вдохновения
и радости творчества,

*
...................................................

ДОРОГАЯ Дарья,
Я ТАК РАД, ЧТО ВДОХНОВИЛА ВАС СВОИМ СКРОМНЫМ СТИХОМ!

БЫТЬ ЗДОРОВЫМ!

с теплой душой

Величка Николова -Литатру 1   13.03.2023 23:45 
..............................................


Величка! Глубокоуважаемая!
(Благословенно Ваше имя!)
И я рада, что моё стихотворение
по мотивам Вашего вызвало у Вас
положительные эмоции.

С уважением, дружелюбием, пожеланием счастья,

Дарья Михаиловна Майская   13.03.2023 23:49
.............................................