Ля мамалыжнай гэтай кашы...

Михаил Кортелёв 2
Ля мамалыжнай гэтай кашы
Спакоя думка не дае:
Дзе ж перамога за паразай,
Дзе ж канец гэтай вайне
І хто свет гэты так узбянтэжыў,
Хто ўзбараніў, разварушыў,
Якому роду ён належыць,
Які людзям яго задум?
І сэрца б'ецца ды трапеча,
Жаданьні ў ноч гэту бягуць:
Свет гэты  -  будзь жа чалавечым,
У ім кожны  -  чалавекам будзь!
-05.03.23.