Без божества

Николай Чельтер
Два почутті украй властиві нам-

Все через них і серце нищать:

Любов до рідного згарища

І шана батьківським гробам.


Ось животворна де святиня!

Земля була б без них черства,

Пуста, мов та порожня скриня

І як вівтар без божества.