Moldoveneste

Юрий Татомиров
    14.03.2023 год.
     К И Ш И Н Ё В
        (Mold)
Incotr'o si unde mergem,
Cum si cati am mai ramas?

Fara munca,fara lege...
N-avem limba si nici glas.

Timpu-i scurt,iar vremea-i buna,
Fara ore de ragaz.

Intr-un cas cu voie buna...
Spre Europa:"PAS" cu "PAS."

Santem demni de saracie,
Ce ne tot calauzeste.

Spre fratii din Romania,
Caci unirea ne priveste.

Moldovanul stie ce-l doare,
Se alina cu prostia.

Pentru-n ochi de mata chioara,
Vinde casa si mosia.

Bai!,ginditi-va odata...
Ce votati si ce-o s-aveti,

Doar bonuri cu o mare plata,
Si tacimuri cu nameti.

V-au promis marea si sarea,
Au venit cu sila avantajoasa.

Raminand in asteptare,
Ne-am ales cu rahat pe masa.

Numai vorba si hotie,
Invidie si dusmanie,

Pe suflet va tot apasa...
Cu minciuni si viclenie,
Ducandu-va in "rapa aleasa."

Ridicati-va odata sa inlaturam "urgia"...
Pentru neam si pentru frate,
Sa-i gonim la puscarie.

Sa eliberam Moldova,de dictatii oliharci,
Sa negam prietenia,fara troli si necurati.

Sa sfintim a noastra glie,cu busuioc ,cu apa vie,
Sa traim frumos cum se traieste.

Precum traiam in viacul douazeci,
Intr-un cuvant-moldoveneste!