Почему так тоскую без цветов?

Вера Половинко
Чому так сумую без зелені, квіту?

Чому так сумую без зелені, квіту?
Бо радість дарують щасливу та світлу,
Та, кожного ранку, надію дають,
Під сонцем ласкавим, як діти, живуть.

Й мене вони жити в любові навчають:
Дощі, наче манну небесну, чекають;
Головоньки милі з рання, - та до неба…
Й мені так любити та вірити треба!

В природі є сила: і – Божа, і – вірна!
Вона: осяйна, і – всевладна, і – ніжна;
І, з нею, не лячно йти днями,  роками,
Хоч світ цей буває жорстоким, лукавим.

Та знову під вікнами радісно вишня
Квітує як дівчина: юно та пишно,
Квітки у садочку я знову саджаю,
Та милість на них та на себе чекаю.

Віра Половинко