Люди людиська- потвори та гадини

Елена Полищук -Зелинская
Небо розстріляне кулями-
душа пошматована болем
Скачуть розтерзані коні,
падають в  сизому полі
У вічність здіймаються аури,
впадають в глибокі впадини
Люди, людиська, знедолені-
гадюки, потвори і гадини.
Сонце закрилося хмарами,
залізом, свинцем і градами
Чорніють могили левадами,
покрившись червоними пятнами.
Десь поза обрієм  стелиться
вечір  в ряднину засотаний
Жінка у хустці розхристана
стоїть оніміла та вкопана.
Лізе вся нечисть нехрещена
в хату з ногами немитими
Дивиться вовчим поглядом
розтерзана градом підлога.
Очі плющем оповилися,
Отрута  обсотує зміями
Мрії курличуть у виріях
Залишили жити  надією.
Там ані тепло, ні холодно
Душа оповита  в туманами
Жий!  Бережи себе сонечко
Ти все  найкраще  для матері