Ман аз Худо намонам. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Дар ин дунёи фони ман  аз Худо намонам,

Шукр карда аз каму беш, хеч аз Худо намонам,

Дар боби мехру вафо аз хиёнат дур бошам,

Гар дуст кунад хиёнат, ман аз Худо намонам!