Хто пхне на войны бяду...

Михаил Кортелёв 2
Хто пхне на войны і бяду
Ад вёсак і нажытых хат,
У прочкі гоніць на нуду,
Як найгалоўшы падстракач?

Хто сялянства жур крахмальный,
Бо прожар умомант паглынуў,
Патомным, маладым, нашчадным
Даў канаплю і мак ка сну?

Чыёй Ягомасьці загадам
Шлю адказ і свой адчай:
Жыві, Патапаўка, не падай
Пусткай у нябыт, за небакрай.
-13.03.23.