Мiй кораблик

Маргарита Метелецкая
      Досі пам'ятаю: щось було ? -
      Не таке, щоб дуже екзотичне,
      А доволі і просте, і звичне,
      Та з вітрами весен загуло...

      Мій кораблик щиро розсував
      Брами доленосні океану -
      Виринав із сивого туману,
      Перед бурями не пасував...

      І тепер не вернуться назад
      Ті "колись", роками обважнілі,
      Страдництва , що вкрали буйні хвилі,
      Та відважно зрониться сльоза,

      Нагадавши щастя в теплім лоні
      Правнуків моїх, онуків, доні.