Чалавек ды жывёла

Интурист
Што адрознівае чалавека ад жывёлы?
Свабода волі, рука, здольная трымаць
Прылады для працы,
Мысленне абстрактнае, адцягненае
І г. д.
І ўсё гэта дзеля таго,
Каб дараваць нам адно – мастацтва.