Мэдисон Джулиус Кавейн. Дитя

Таня Янтарёва
Льют свет рубины раджи,
И роза хороша –
Оттенков алых слаще
Лишь ротик малыша.

Сапфиры всех султанов
Лазурь небес, морей
Смешаются – не станут
Глаз малыша синей.

Броди по белу свету!
И поиски напрасны!
Жемчужин нет, как эта –
Душа его прекрасна.


Madison Julius Cawein
(1865-1914)

A Baby

Why speak of Rajah rubies,
And roses of the South?
I know a sweeter crimson
A baby's mouth.

Why speak of Sultan sapphires
And violet seas and skies?
I know a lovelier azure
A baby's eyes.

Go seek the wide world over!
Search every land and mart!
You 'll never find a pearl like this
A baby's heart.