Зимове сонце

Николай Чельтер
Зимове сонце! Як то гарно,
Коли, блукаючи між хмар,
На білий сніг ти врешті марно
Слабким промінням світиш в дар!..

Так само діва молода є,
Як погляд кидає й блищить,
При цьому щастя обіцяє,
Чи мою душу оживить?-