День хоче бути

Маргарита Метелецкая
     День хоче бути - дівчинко, вставай !
     Вся Божа живина уже клопочеться -
     І зернят голубам подзьобать хочеться,
     Виходь в щоденні мандри в дивокрай!

    Ряхтить в яснотах молодого дня
    Дзвінкий огром безмежний просторіні -
    І радість злуки кожного створіння
    З усім земним, що в мандрах навмання.

    Струмить наснага простору й землі -
    Скидай вантагу болю на раменах.
    Життя - в Любові. Знаєш достеменно.
    Й твої до Бога кроки - хоч малі!

    Дивуй! Природа - Небо вихваля!
    Звітуй: "Помилуй, Господи! Це - я."