Аз виждам как расте тревата

Йорданка Радева
автор: ©Ё-Тон
превод: ©Йорданка Радева

Гледам как расте тревата,
в тайнство бродят теченията на живота,
и как се разтваря синевата
в Свободата над моето Отечество.

Като сърдечните камбани
в безкрайната виелица
те предвиждат скоро края на мрака
дори в капката- надежда.

Как узряват духом да се издигнат
Душите на несметното богатство.
Да намерят пътя към Единството
във Всечовешкото братство.

От злобата на смъртоносна битка
вашите светии се раждат...
А аз живея, моля се, пея
за теб Небесна Русия моя.



Я вижу, как растет трава,
автор: Ё-Тон

Я вижу,  как растет трава,
Под спудом бродят токи жизни,
Как распахнулась синева
Свободой над моей Отчизной.

Как колокольчики сердец
За бесконечною метелью
Провидят скорый тьме конец -
Своей искристою капелью.

Как зреют духом, чтоб взойти
Души несметные богатства
Чтобы к Единству путь найти
Все- Человеческого Братства.

Со злобой смертною в бою
Рождаются Твои святые…
И я: живу, молюсь, пою
Тебе Небесная Россия.