Овде и сада

Драгана Старчевич
Не размишљам више
О неважним људима
Предала сам их забораву
Њихове сам издаје и завист
Бацила у зелену траву

Сад живимо без додира
На пругама паралелним
У мојој новој димензији
Ни ваздух с њима не делим

Немам више стрпљења
За празне приче
И филозофске теме
Све сам то чула много пута
Не желим да губим време

Не привлаче ме као некад
Сјај и светлост великог града
Године лете, пролази живот
Важно је само овде и сада

И баш ме брига за све
Сем за плаветнило неба и мора
Колико ми је времена дато
Не знам
Колико ноћи, колико зора


Београд, 28. март 2023.