Таехуды

Татьяна Плити
Таехуды, мае уарзгаейае ме знаг фаецаераед!
Заердаерыстаей уарзоны уындмае баеллгае!
Заеххон цардаей йае аенаехай фаекаенаед,
Аевзараен куы уаид, нае уарзин,баергае...

Уарзт фидар ичъийае ныххаецыд мае удыл.
Амал мын нае уыди ирваезынаен ппын.
Даелимонтае арваей мае тухаентыл худынц,
У цинад хаейраеджытаен адаемы зын.