Розпятая дeва на хрестe

Елена Полищук -Зелинская
Знайди  мене на  полотні   Землі
Розтерзану , знедолену  у битві
Немов  розп’ятого Ісуса  на  хресті 
І зупини всі  звірства  проти мене.

Знайди  мене засипану  в снігах,
Розстріляну   в блакитно- синім  небі,
В очах  у донечки   та   у  її думках,
В долонях  сина,   та у слові «нене».

 Знайди  мене у батьківськім   дворі,
У маминих черешнях   і в засмаглім степі,
 В журливім   зойку пізніх  журавлів,
 Що високо  летять   в осіннім  небі.

Знайди мене  зґвалтовану   в житах,
Замучену до смерті  «орками» в підвалах,
Підвішену   на  косах  за  волю до  життя,
Закопану живцем  за те, що не здавалась.

Знайди   мене   в  зруйнованих містах,
 В руїнах за селом, в старих  завалах
 Де  кров   кипіла і стікала  по  землі
 Де  немовлят  невинних катували

Знайди  мене на  полотні   Землі
Розтерзану , знедолену  у битві,
Бо розп’яли  мене,  мов діву  на хресті
За  те що я  живу, за  ім’я  Україна.