23, По- влюбената

Величка Николова -Литатру 1
ПО- ВЛЮБЕНАТА 
(и позволь мне более влюблена это я!)

===================================
Velichka Nikolova
27 февруари  ·
Споделено с: Публично
НЕКА ИМА ЛЮБОВ
(цикъл от катрени)
Нека
(катрен - 1)
Автор – Величка Николова – Литатру1



Нека обич да има в душите ни,
нека вятър танцува край нас.
Нека заедно борим бедите ни
И по- влюбената да съм аз!



неделя, 26 февруари 2023 г., 23:38

========================================
с бг на ру:


Пусть любовь будет в наших душах,
Пусть ветер танцует рядом с нами.
Давай бороться с нашими бедами вместе
и позволь мне более влюблена это я!


(Превод на последния ред
е от: Катя Георгиева - просветител (полиглот) - български)
(Превод на първите 3 реда
са от Google)
========================================
ОБИЧКАМ си този катрен,

защото разкрива моята сърдечна и душевна същност
и ЗАЩОТО Е ТАЙНАТА НА ЛЮБОВТА И ЩАСТИЕТО, т.е.:

ПО- ЩАСТЛИВ Е
не този, който може да обича,
 а ТОЗИ, който може да обича няколко пъти ПОВЕЧЕ!

(сентенция - Литатру)
*
Въпреки травмата, която получих,
от непреодолимата загуба на половинката си,
аз съм най- щастливия човек,
и преодолявам трагедията,
като раздавам обич в пъти повече
на хора, които заслужават или също ме обичат.
Литатру

*