***

Намик Фарзалиев
Фадлай кхьенвай са шиир хьтинди...
( ;oxdan yazm;; oldu;um bir ;er kimisi...)

;cayib bir d;vran oldu b;rq;rar,
Z;vql;r d;yi;di, dad ucuz oldu.
Maddi nem;tl;rin artd; mizan;,
M;n;vi d;y;rl;r yad, ucuz oldu.

Yalan bal qoxuyur, h;qiq;t ac;,
;yri g;nd;n - g;n; qald;r;r bac;.
Ac;l;b h;r yanda vicdan h;rrac;,
G;z;n; q;rpmadan sat - ucuz oldu.

Bilm;k olmur n;dir xeyir, ;;r n;dir,
Batili xod gedir, d;r;st gend;dir.
Do;ru zindanlarda, ;;r evind;dir,
;dal;t h;km; be;qat ucuz oldu.

F;zil;t say;l;r indi q;bah;t,
G;c;n olan yerd; ;ql; n; hac;t?
Kas;b;;n ;lm;k d; bahad;r qay;t,
Dinm; m;rv;td;n, imdad ucuz oldu.

B;sir;t g;z;n; insan gec a;;r,
;tir;n alimdir, qazanan - tacir.
Yerind;n duran; ;;hr;t;;n qa;;r,
;;r;f; veril;n ad ucuz oldu.
23.03.2023