Прыйшоу на поле белы снег...

Галина Хейлик
Прыйшоу' на поле белы снег,
пазамятау' сляды i сцежкi,
каб не прыпомнiу' чалавек,
дзе ен убачыу' яу'насць слежкi.

Вау'кi збiралiся у' гурт,
вау'чат з вау'чыхамi хавалi.
Каб чалавек згубiу' свой нюх,
насустрач грозна выступалi.

I так адводзiлi далей
са стрэльбай грознага злачынцу,
каб ен не змог вау'чат-дзяцей
забраць у рабства у' звярынцу.

Дамоу' вярталiся не у'се -
кагосьцi пуля не мiнула.
У той няроу'най барацьбе
што зробiць воу'к насупраць дула?

4 красавiка 2023
Гародня