Косметика. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Раксидани он санам, ки аз дур бас кашанг буд,

Афсунгари садхо мухлисони саргаранг буд,

Озурда намуд маро, чу дидамаш аз наздик,

З-он, ки абрувону руяш огуштаи ранг буд.