Кал грымяць гарматы...

Михаил Кортелёв 2
Калі грымяць гарматы,
Пад громы іх забудзь
Той час, як быў кудлатым,
Не знаў, як кроў ліюць.

Ты ведаў жыцьцё з мірам,
Дзе сонца кожны дзень
Не хмараць едкім дымам,
Дзе спевам край гудзе.

Забудзь край дабрабытны!
І не чакай бяды!
Шукай яму шлях мірны  -
Адзін  -  на ўсе гады.
-31.03.23.