Кал гарматы змо кнуць...

Михаил Кортелёв 2
Калі гарматы змоўкнуць  -
Мабыць, я буду жыць,
Жыцьця цягнуць вяроўку,
Цягнуць свае гады...

Калі гарматы змоўкнуць  -
Астыне жар зямны,
Мабыць, ці будзе ёмка
За тых каго забіў?

Каго братамі клікаў,
З кім не драбніў зямлі,
Каму не жадаў ліха,
Як гэтак ж, мне яны.

Хто сутыкнуў ілбамі,
Хто ў пастку гоніць нас  -
З крывавымі слязамі
Хто нам кіруе шлях?
-31.03.23.