А небо чисте та блакитне

Татьяна Аполлоновна
Моя співуча Україна!
Ти ненька рідна, ти єдина!
Твої лани широкодолі
Милують серце понад волі.

Колосся вітерець колише
То лагідно, а то тихіше
І нива, наче дивне море,
Ганяє хвилі на просторі.

А небо чисте та блакитне!
Із нього пісня ніжна лине.
То жайворонок нам співає.
Він голосок чудовий має.

А навкруги дзвенять букашки
І цвіркуни, жуки, мурашки.
Аж гул стоїть від пісень різних
Таких чудових, вільних, ніжних.

А недалечко є джерело.
Струмок біжить, дзюрчить весело.
Він пісеньку свою співає,
Про те, як добре в ріднім краї.