Для нього це було легко...

Божена Ведмедовская
Для нього це було легко. Йому не боліло.
Він не сипався на частинки, побачивши її лице. 
Він не бив руками в груди, зупиняючи серцебиття.
Йому було легко. Для нього це було - просто життя.

Він всміхався, він підіймав бокали, цілував чужі губи.
Він вертався до свого ліжка, обіймаючи різні жіночі тіла. 
Він не давав їй жодної обіцянки, тому й не було каяття.
Йому було легко. Для нього між ними було - лиш життя.

Та одної темної ночі, коли вітер із моря стих -
Він побачив вві сні її очі. Він почув її німий крик.
Він біг до неї, не чекаючи ранку. Раптом виникли почуття.
Та не встиг, бо уже на світанку Бог забрав її душу й життя.