Лесное утро

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа



                ГОРСКО  УТРО

                Далечните била по-ярко запламтяват,
                накъсана мъгла набързо се стопява.

                Край бързата река една сърна минава -
                потъва без следа в шумящата дъбрава.

                Учудено поглежда дрозд синкав от дървото.
                Тревата се привежда от повей лек и топъл.
               
                Глухарчета разцъфват сред влажната поляна.
                И утрото настъпва от звуци разлюляно.

                Ана Величкова