Зупинка

Ирина Юрчук
Зупинка

Біг спинити, зробити зупинку
Під шафрановим сонцем,
Відшукати дитинства хатинку,
Відчинити віконце…

Запустити рожеве повітря
Усередину чрева,
Попрохати води повні відра
У криничок місцевих,

У журбі преклонити коліна
Перед іконостасом,
Де сльозу Богоматір невинну
Проливає над часом.

Розказати цим стінам відверто
Про буття-виживання
І змарніле обличчя утерти
Рушником вишиваним,

Зрахувати кульбабок голівки
За парканом у лузі,
Принести в мурашині домівки
Соломинки кургузі…

І заснути у травах нарешті
Немовлям нетямущим
Під закошланим віттям черешні,
У калиновій гущі,

У садку, де дрімають великі
Непохитні дерева
Й ще не скрали ворожі шуліки
Зоряниці червневі…