Уарзты уад

Татьяна Плити
Уарзты уад мае стъалытаем  ысхаста,
Дымгаейымае дунейыл зылдтаен,
Афтае удуаелдайае никуы уарзтон,
Афтае ныфсджын никуы ма уыдтаен.

Афтае тыхджын никуы рыст мае заердае,
Никаеуыл аенкъард кодтон заеххыл,
Тынг фаерысттаен хаугаейае уаелаервтаей,
Аемае абон нал зонын таехын.