Суханчини безабон. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Суханхо носанчида маор бар забон,

Ки бас озору ранчхо мебини аз он.

Окибати дуруштзабони хам гам аст,

Бех аст чун суханчинон бошанд безабон.