Чорнобиль назавжди

Татьяна Алексеева 17
 Тридцять сім років
 Чорнобиль -
відлуння в серцях.
 Тридцять сім років
в набат б'є
Чорнобильська драма.
 Тридцять сім років,
 як ніч і "Врятуй" на вустах.
 Тридцять сім років,
як доля змінила всі плани.

 Тридцять сім років,
як тато був там, в епіцентрі.
 Тридцять сім років -
той вибух, невидимий страх.
 Тридцять сім років -
заражена їжа: тінь смерті.
 Тридцять сім років -
свіча, що горить у руках.

 Тридцять сім років -
радіація швидко з'їдає.
 Тридцять сім років -
все залишено: речі, життя.
 Тридцять сім років -
там собака самотня волає.
 Тридцять сім років -
кішка п'є теплий смак молока.

 Тридцять сім років -
ліквідатори дивляться з неба.
 Тридцять сім років -
той, хто вижив, хворіє весь час.
 Тридцять сім років -
пам'ятати цей день завжди треба.
 Тридцять сім років -
ми живі, бо вони були там.

 26. 04. 2023.