Сонца свецiць

Людмила Шаблыко
Сонца свеціць ды не грэе,
Праўду,людзі,я кажу.
Па галінам ветры веюць,
Но  чакаю  я  вясну…
Няўжо вецер злы такі?
Круціць ён ва ўсе бакі.
Калі ж сонейка пагрэе,
Прабудзіць усё сумее?
І  павее ветрык ціха,
Забярэ ад нас ён ліха,
Загамоняць  у  двары
Зычных птушак галасы!