На маргiнесi

Марина Чиянова
На маргінесі
Гіннеса рекорди,
Купа акордів,
Фотосесій.

 Страх помилитись,
Небажання бути безпомилковим
Механізмом капіталізму.
Ким, якщо не їм?
Крізь призму
Бажань добробуту
Не побачити ницість побуту,
Аневризму егоцентризму.
В центрі гобелена - Єлена,
Троя - це район з гуртожитками, але є ще
Геєнна недописаних наукових робіт...
Чи була?

Амбіція виходить з андеграунду,
Аби впасти з горища.

Хтось рефлексує під біт,
Місто оточує імла.

На маргінесі
Леді Годіва стає
Леді Годзілою,
Куди далі,
Якщо оминули мис Доброї Надії,
А за ним -
Ойкумена.
Що за нею?

Екзопланети?
Якби ж то.
Вперті шукачі золотого руна, що їм
Руни шепочуть.
За їхнім почтом
Споглядають напівзабуті імена.

Страх помилитись,
Небажання бути звичайним, буденним, німим.
Оперативне втручання
Знімає похмурі думки.

З самотністю вінчання,
Спустошений берег ріки.

На маргінесі -
Всі незавершені літописи,
За кожен гран щастя
Можна було б віддати баркас.
Це всього лише епос, і він - не про нас.